Nyheter

7. august 2021 (sist oppdatert 09.08.2021): VELLYKKET 25-ÅRS JUBILEUM FOR RINGERIKE SOMMERSYMFONI!

Sommermusikkskolen og Festivalen ble gjennomført på Ringerike 1. - 6. august 2021 til stor musikalsk glede.

Sommermusikkskolen ble avsluttet med Huskonserter for deltakerne og foresatte på Klækken hotell og Festivalen ble avsluttet med Drømmekonsert i Hønefoss kirke, med cellosolist og Dextramusiker Maria Alejandro Conde Campos, bl.a. i samspill med unge elever i Kammerensemblet Ringerike Sommersymfoni.

Årets arrangement var spesielt på flere måter. 25-års jubileet var en milepæl som inspirerer til videre utvikling, og vi hadde ekstra utfordringer med å arrangerer under pågående pandemi for andre år på rad, sier daglig leder for Ringerike Sommersymfoni, Liv Andersen. - Elever og foresatte forteller at de er veldig fornøyd med deltagelsen, og vi fikk oppleve barn og unge på spilletimer, fellesøvelser og konserter som var fylt av spilleglede. Og innimellom fikk vi høre plask og latter fra utendørs svømmebasseng. -Herlig å være del av og å tenke tilbake på nå som alt er ferdig for i år.

Liv Andersen retter en stor takk til hver og en av deltakerne, lærerne, den frivillige staben og foresatte for deres hjertelige og store bidrag til fellesskapet. Alle ved Ringerike Sommersymfoni synes det var leit at noen fikk avbrutt sin deltakelse ved Sommermusikkskolen på grunn av karantene, og vil berømme de direkte berørte for forståelse, godt samarbeid og utvist godt smittevern. Ringerike Sommersymfoni takker alle for deltakelse på 25-års jubileet, og håper at neste års Sommermusikkskole og Festival kan gjennomføres under normale omstendigheter.

FESTIVALKONSERTER

Festivalutøvernes favoritter i Hønefoss kirke, onsdag 4. august kl. 19:30

Festivalutøvernes favoritter presenterer musikk som utøverne har ønsket å gi publikum nettopp på denne konserten.

Drømmekonsert i Hønefoss kirke, torsdag 5. august kl. 19:30

Drømmekonserten presenterer cellosolist og Dextramusiker Maria Alejandro Conde Campos i samspill med unge elever i Kammerensemblet Ringerike Sommersymfoni.

Ungdomsorkesteret Ringerike Sommersymfoni spiller Leopold Mozart sin Leketøysymfoni under ledelse av Per Kristian Skalstad, med profilerte (amatør❤️-)solister på ulike leketøyinstrumenter.

Klikk på lenken for mer info.


17. juli 2021: SMITTEVERN og PCR-test

Deltakere, foresatte/familie som bor på hotellet, og lærere skal fremvise enten grønt koronapass eller negativ PCR-test ved ankomst.

Alle lærere, deltakere og personer som følger deltakere til Sommermusikkskolen må før oppmøte sette seg inn i og under oppholdet overholde forsvarlige smittevernrutiner og -tiltak fastsatt av Ringerike Sommersymfoni her:

SMITTEVERN og PCR-test

På siden er det også lenker til praktisk informasjon om gjennomføring av gratis PCR-test i noen større kommuner. Ved bestilling av PCR-test kan det, hvis nødvendig, oppgis deltagelse på arrangement/sommerskole for barn som årsak til behov for test.

10. januar 2021: RSS arrangeres 1.-6. august 2021 og søknadsskjema åpner 16. januar .


27. juli 2020: KONSERTPROGRAM

Klikk her for konsertprogram


15. mai 2020: SMITTEVERNTILTAK - OPPDATERES LØPENDE

  • Kun plass til én foresatt per deltaker under 12 år.

  • Søsken som ikke spiller kan ikke være til stede.


8. mai 2020: STØTTE FRA SPAREBANKSTIFTELSEN DNB TIL MINIFESTIVAL 2020-2022

Ringerike Sommersymfoni Festival får støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, for å gradvis bygge opp mini-festival i 2020-2022.


7. mai 2020: SMITTEVERN

Kjære alle deltakere på Ringerike Sommersymfoni.

Med de nye reglene for å hindre smitte av korona, ser vi at det blir mulig å ha sommermusikkskole også i år.

Vi kommer til å tilpasse opplegget, slik at myndighetenes smittevernråd blir fulgt og slik at vi kan gledes over musikken sammen på en trygg måte. Noen endringer kommer til å skje; det blir faste grupper som har sine lærere, det blir mindre kontakt på tvers av orkestrene og det blir faste plasser til måltider og pauser. Vi har kontakt med kommuneoverlegen som er smittevernansvarlig i Ringerike kommune og med Klækken hotell, og vi vil ha en egen smittevernansvarlig som følger opp at alle pålegg og råd blir fulgt.

Vi lager egne konkrete planer som følger Norsk Musikkråds Smittevern for musikkøvelser, som er godkjent av Helsedirektoratet,

Om kort tid vil vi sende ut faktura for deltakeravgift og noter til orkestrene.

Lurer du på noe rundt hvordan vi gjennomfører, ta kontakt med på epost@ringerikesommersymfoni.no