Festivalkonserter

25-årsjubileum 2021

Minifestival 2021

Festivalen er fortsatt under utvikling. I år blir det festivalkonserter både på Klækken hotel hvor Sommermusikkskolen gjennomføres og i nærområdet. Utøverne er profesjonelle musikere som underviser på Sommermusikkskolen og studenter, som tidligere har deltatt på, og som nå underviser på Sommermusikkskolen.

Klassiske julekonserter 2021

Ringerike Sommersymfoni Festival inviterer til to klassiske julekonserter i desember. Programmet er klassisk julemusikk som fremføres av RSS Festivalutøvere, unge talenter og lokale sangere og musikere.


Les mer om konsertene her:

Klassisk julekonsert i Hval kirke søndag 5. desember

Klassisk julekonsert i Norderhov kirke mandag 6. desember


Festivalkonserter

Ringerike Sommersymfoni feirer 25-årsjubileet med tre festivalkonserter:

Åpningskonsert på Klækken hotell, søndag 1. august kl. 19:30

Åpningskonserten presenterer fire Alumni-deltakere, som studerer ved Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole, New England Conservatory Boston og Universität der Künste Berlin, sammen med profesjonelle musikere som også er lærere på Ringerike Sommersymfoni Sommermusikkskole.

Alumnimusikerne har deltatt på Sommermusikkskolen hvert år fra de var svært unge, og gir stor motivasjon til Sommermusikkskolens unge deltakere, både de som allerede satser på musikken og de som vil ha musikk som hobby.

Festivalutøvernes favoritter i Hønefoss kirke, onsdag 4. august kl. 19:30

Festivalutøvernes favoritter presenterer musikk som utøverne har ønsket å gi publikum nettopp på denne konserten.

Nicholas Burkel, Ingrid Eriksen Hagen, David Meier og Albert Noven er allerede etablerte utøvere, både nasjonalt og internasjonalt, og er lærere ved Ringerike Sommersymfoni.

Våre fire Alumni-deltakere, studerer ved Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole, New England Conservatory Boston og Universität der Künste Berlin. Alumnimusikerne har deltatt ved Sommermusikkskolen hvert år fra de var svært unge, og gir stor motivasjon både til Sommermusikkskolen sine unge deltakere som allerede satser på musikken og deltakerne som vil ha musikk som hobby.

Drømmekonsert i Hønefoss kirke, torsdag 5. august kl. 19:30

Drømmekonserten presenterer cellosolist og Dextramusiker Maria Alejandro Conde Campos i samspill med unge elever i Kammerensemblet Ringerike Sommersymfoni.

Ungdomsorkesteret Ringerike Sommersymfoni spiller Leopold Mozart sin Leketøysymfoni under ledelse av Per Kristian Skalstad, med profilerte (amatør❤️-)solister på ulike leketøyinstrumenter.

Konsertmester og gruppeledere for Festivalorkesteret er Alumni-deltakere på Sommermusikkskolen, som studerer ved Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole, New England Conservatory Boston og Universität der Künste Berlin, i samspill med Sommermusikkskolen sine mest avanserte unge deltaker og profesjonelle musikere.

Klikk på lenkene ovenfor for program og billetter.

Sparebankstiftelsen DNB støtter Ringerike Sommersymfoni Festival i 2020-2022

Ringerike Sommersymfoni får 100.000 kroner til minifestival i forbindelse med sommermusikkskole i 2020-2022. I tildelingen skiver Sparebankstiftelsen DNB:

"Ringerike Sommersymfoni tilbyr ukeskurs både til elever som har musikken som hobby og til elever som øver mye og satser på musikken. I 2019 ble det arrangert en minifestival i tilknytting til sommerkurset, og dette vil de nå videreutvikle fremover."