Festivalen 

2.-7. august 2024

Ringerike Sommersymfoni Festival


Ringerike Sommersymfoni inviterer til en rekke konserter med etablerte utøvere blant de beste i norsk musikkliv, sammen med Alumniutøverne som er unge profesjonelle musikere fra lokalmiljøet og ellers i Norge, og er i gang med  utøverkarriere parallelt med utdannelsen.


Programmet omfatter i soloverk, via kammergrupper til kammerorkester, og gjester med deltakere fra Fordypningsprogrammet som deltar i Festivalorkesteret, og yngre deltakere i Kammerstrykerne.


Alumniutøverne, som har deltatt ved Ringerike Sommersymfoni gjennom hele oppveksten, er studenter på internasjonalt nivå i Norge, Europa og USA. De siste somrene har de deltatt som utøvere og lærere ved Ringerike Sommersymfoni, i samspill med sine profesjonelle etablerte mentorer. Ringen er sluttet.

 

Sommeren 2024 blir det festivalkonserter  på Klækken hotell, i Hønefoss kirke, i Hønefoss sentrum, og Heradsbygda Omsorgssenter.

I tillegg har Sommermusikkskolen Avslutningskonsert.


Eventyrkonsert fredag 2. august kl. 13:00 Hønefoss bibliotek (forbehold tidspunkt)

Pop-up konsert lørdag 3. august kl. 13:00 Hønefoss sentrum (forbehold)

Åpningskonsert søndag 4. august kl. 18:30 Klækken hotell

Festkonsert tirsdag 6. august kl. 18.00 Hønefoss kirke

Tre konserter Den Kulturelle Spaserstokken torsdag 8. august kl. 16:00-18:00 Heradsbygda Omsorgssenter

Sommerskolens Avslutningskonsert fredag 9. august kl. 11.00 Klækken hotellRingerike Sommersymfoni er støttet av

Norsk Musikkråd

Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen Ringerike

UNOF - De Unges Orkesterforbund

UNOF Buskerud

Ringerike kommune

Buskerud fylkeskommune
Ringerike Sommersymfoni Festival

I 2019 startet Ringerike Sommersymfoni å produsere Festival ved siden av Sommermusikkskolen. Målet med Festivalen er å motivere unge deltakere, både de som vil satse på musikk og de som vil ha musikken som livslang hobby,  - og å gi Ringerike og regionen kortreiste musikkopplevelser på internasjonalt nivå.

Utøverne er internasjonalt anerkjente profesjonelle musikere i Norge og utlandet, som også underviser på Sommermusikkskolen, noen av våre tidligere deltakere som studerer ved musikkhøyskoler i Norge, Nürnberg, Berlin og Boston, og deltakere på Ringerike Sommersymfoni sitt Talentprogram.


Norsk Musikkråd støttet oppstarten av Mini-festival i 2019. 

Sparebankstiftelsen DNB støtter Ringerike Sommersymfoni Festival i 2020-2022

Ringerike Sommersymfoni får 100.000 kroner til minifestival i forbindelse med sommermusikkskole i 2020-2022. I tildelingen skiver Sparebankstiftelsen DNB:

"Ringerike Sommersymfoni tilbyr ukeskurs både til elever som har musikken som hobby og til elever som øver mye og satser på musikken. I 2019 ble det arrangert en minifestival i tilknytting til sommerkurset, og dette vil de nå videreutvikle fremover."