Nicholas Burkel, cello

Foto: Bård Gundersen

Nicholas Burkel, født og oppvokst i New York, har vært utøver ved RSS Festival og lærer RSS Sommermusikkskole de siste årene, fra da han var student ved Norges musikkhøyskole. Han tok sin bachelorgrad ved Manhattan School of Music der han studerte hos Julia Lichten og Marion Feldman fra 2016-2020. Videre studerte han i Oslo ved NMH hos Torleif Thedéen, og nå studerer han hos Thomas Grossenbacher, og tar en mastergrad med orkesterspesialisering.

 

Nicholas er en allsidig musiker med erfaring innenfor kammermusikk, orkester og som solist. Han har spilt sammen med Kronos Quartet, og vært vikar i en rekke orkestre i Norge. Høsten 2017 var han artist på Shanghai Cello Festival, og i 2018 vant hans strykekvartett 1. pris i Ruth Widder String Quartet Competition med recital i New York samme år som del av prisen. Han debuterte i Carnegie Hall i 2014 som solist med Saint-Saens sin cello konsert og ble beskrevet med «distinguished by an effervescent temperament, well-articulated bow strokes ... ". 


Sesongen 2022-23 er han med i orkesterakademiet til Luzern Symfoniorkester i tillegg til har han er stipendiat både i operaen i Zürich og ved Villa Musica Stiftung i Tyskland.