Nathaniel Liodden, sang

Foto:  Marianne Willumsen Lewis/privat

Nathaniel Liodden (2010) har «vokst opp» på Ringerike Sommersymfoni. Han er fra Hole/Ringerike og har spilt først fiolin og så cello ved Barratt Due musikkinstitutt og selvsagt vært fast deltaker på Ringerike Sommersymfoni siden han var 3 år gammel. 

I 2020 begynte han å synge i Barnekoret i Den Norske Opera & Ballett. Der fant han endelig sitt instrument og etter et par år la han celloen helt fra seg og satser nå fullt på sang.


Nathaniels lærer er Marianne Willumsen Lewis som tok ham under sine vinger fra han satte sine ben i Operaen i 2020. I Barnekoret har han deltatt i en rekke oppsetninger, både Barnekorets egne, men også profesjonelle oppsetninger på Hovedscenen. Høsten 2022 hadde han rollen som Hamlet som barn i Hamlet Redux på Hovedscenen. Dette var en stor rolle med mye skuespill samt solist på sang. Våren 2023 har han hatt rollen som Gjetergutt i operaen Tosca på Hovedscenen der han har sunget solo i tillegg til å vært i koret med de andre barna.


Nathaniel har også vært så heldig å få prøve seg som skuespiller og er å se i Hunderfossen sin nye attraksjon Musikkfabrikken.