Kari Ravnan, cello

Foto: privat

Kari Ravnan, født og oppvokst i USA, flyttet hjemmefra i en alder av 13 år for å studere med Gabriel Magyar, cellisten i Hungarian Quartet, ved National Academy of Arts i Champaign, Illinois. Tre år senere ble hun akseptert som elev av Leonard Rose og begynte å studere ved Juilliard School. Etter å ha fullført sin utdannelse ved Eastman School of Music med en Soloist Diploma, fortsatte hun studiene i Europa med Pierre Fournier i Genève, William Pleeth i London og Sandor Vegh i Salzburg.

I tillegg til mange soloturneer med sin far, pianisten Audun Ravnan, i USA, og solokonserter i Washington D.C. og ved Bergen International Festival, har Ravnan opptrådt som solist med flere europeiske og amerikanske orkestre, inkludert Aspen Philharmonia, Aldeburgh Festival Orchestra, Bergen Filharmoniske Orkester, Norwegian Radio Orchestra og Norwegian Opera Orchestra. Hun ble utvalgt som vinner av den internasjonale cellokonkurransen i Washington i 1985 og gjorde sin solodebut i Washington, D.C.

Som en lidenskapelig kammermusiker har Kari vært medlem av Zennor String Trio og Prometheus Ensemble i London og Borealis Ensemble i Oslo. Hun har deltatt i mange musikkfestivaler, inkludert Marlboro Music, Schleswig-Holstein Music Festival, Open Chamber Music at Prussia Cove, Leicester International Music Festival, Oslo Chamber Music Festival og Vestfold Festspillene. Hun har spilt sammen med artister som Michael Tree (Guarneri Quartet), Anthony Marwood, Sandor Vegh, Norbert Brainen (Amadeus Quartet), Roger Tapping (Juilliard Quartet), Marianne Thorsen og Isadore Cohen (Beaux Arts Trio). Ravnan er grunnlegger og kunstnerisk leder for Horten Chamber Music Festival.

Kari begynte å undervise i en tidlig alder da hun, 19 år gammel, ble utnevnt som assistent for sin lærer, Paul Katz, ved Eastman School of Music. Hun har undervist ved Trondheim Musikkonservatorium og siden 2008 ved Barratt Due Institute of Music. Hun har en spesiell interesse for å undervise i kammermusikk. Hennes elever har vunnet mange konkurranser, inkludert "Årets musiker" i Norwegian Music Competition for Youth, "Æresprisen" i Sparre Olsen-konkurransen og førstepremie i Lincoln Chamber Music Youth Competition i USA.

Kari Ravnan har vært førstecellist i Bergen Filharmoniske Orkester, det norske radioorkester, Trondheim Symfoniorkester og det norske Operaorkesteret. Hun har også samarbeidet med Chamber Orchestra of Europe og Ensemble Modern. Ravnan jobber for tiden i Oslo Filharmonien.