Frida Siegrist Oliver, bratsj

Foto: NN

Frida Siegrist Oliver (1998) tok sin bachelorgrad ved The Juilliard School der hun ble uteksaminert med Academic Honors. Videre tok hun en mastergrad med spesialisering i orkester ved Zurcher Hoschscule der Kunste, og hun mottok sin grad «med utmerkelse». 

Som 13 åring ble hun tatt opp til Stavanger Symfoniorkester sitt talentprogram “Talentjakten”, som er underlagt Equinors Morgendagens Helter, pr. i dag er hun fortsatt den yngste som har fått plass i “Talentjakten”. Fra 2013-2016 deltok Frida på The Perlman Music Program, et internasjonalt talentprogram for unge musikere under 18 år, ledet av Itzhak og Toby Perlman og hun har flere ganger deltatt på Kronberg Academy i Tyskland. 

Frida ble godkjent som vikar i både Oslofilharmonien og Stavanger Symfoniorkester allerede i en alder av 16 år. Siden 2018 har Frida vært medlem av Konstknekt, som er et talentutviklingsprogram i regi av Talent Norge, Olympiatoppen og Berliner Philharmoniker. Via Konstknekt har hun fått mulighet til å være artist på både Oslo Kammermusikkfestival, Vinterfestspillene i Bergstaden og Rosendal Kammermusikkfestival. 

Da hun bodde i New York vikarierte hun jevnlig i Washington Heights Chamber Orchestra og hun var også solobratsjist i Dell'arte Opera Orchestra i 2018. Mens hun studerte i Sveits ble hun invitert til å vikariere som solobratsjist i Arktisk Filharmoni, og som tutti bratsj i både Philharmonia Zurich, Mahler Chamber Orchestra og Berliner Philharmoniker. 

Hun har holdt recitaler ved Edvard Grieg Society i New York, the International Viola Congress i Rotterdam og for Dextra Musica på Blaafarveværket. For tiden sitter hun på kontrakt som tutti bratsj i Philharmonia Zurich under sesongen 22/23