Njord Kårason Fossnes

Njord Kårason Fossnes, fiolin og bratsj (f. 2001)

Njord Kårason Fossnes er en norsk fiolinist, bratsjist og komponist som studerer ved Barratt Due Musikkinstitutt, der han går hos Soon-Mi Chung Barratt-Due, Ida Bryhn og Bård Monsen. Høsten 2020 starter han som Bachelorstudent ved New England Conservatory hos professor Kim Kashkashian.

Tidligere har han gått hos bl.a. Alf-Richard og Henning Kraggerud og Maxim Rysanov. Njord er prisvinner som både solo- og kammermusiker ved flere norske og internasjonale konkurranser, som Midgardkonkurransen, Ungdommens musikkmesterskap og Virtuoso & BelCanto Competition. I tillegg var han i 2018 yngste deltager på bratsj på den prestisjetunge ARD International Music Competition i München.

Njord har også vært med på en rekke sommersmusikkskoler og festivaler inn- og utlands som Prussia Cove Open Chamber Music, Académie Musicale de Morges, Oslo Kammermusikkfestival, Ringerike Sommersymfoni og Valdres Sommersymfoni der han er en del av talentprogrammet Papillon. Njord har også vært solist med Kringkastingsorkesteret. I tillegg til hyppig solo- og kammermusikkvirksomhet er Njord også komponist og i 2018 ble verket hans «Etyde» spilt av Oslo-Filharmonien.