Festivalen

Ringerike Sommersymfoni Festival

I 2019 startet Ringerike Sommersymfoni å produsere Festival ved siden av Sommermusikkskolen. Målet med Festivalen er å motivere unge deltakere, både de som vil satse på musikk og de som vil ha musikken som livslang hobby, - og å gi Ringerike og regionen kortreiste musikkopplevelser på internasjonalt nivå.

Utøverne er internasjonalt anerkjente profesjonelle musikere i Norge og utlandet, som også underviser på Sommermusikkskolen, noen av våre tidligere deltakere som studerer ved musikkhøyskoler i Norge, Nürnberg, Berlin og Boston, og deltakere på Ringerike Sommersymfoni sitt Talentprogram.


Norsk Musikkråd støttet oppstarten av Mini-festival i 2019.

Sparebankstiftelsen DNB støtter Ringerike Sommersymfoni Festival i 2020-2022

Ringerike Sommersymfoni får 100.000 kroner til minifestival i forbindelse med sommermusikkskole i 2020-2022. I tildelingen skiver Sparebankstiftelsen DNB:

"Ringerike Sommersymfoni tilbyr ukeskurs både til elever som har musikken som hobby og til elever som øver mye og satser på musikken. I 2019 ble det arrangert en minifestival i tilknytting til sommerkurset, og dette vil de nå videreutvikle fremover."Ringerike Sommersymfoni er støttet av

Norsk musikkråd

Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse

Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen Ringerike

UNOF - De Unges Orkesterforbund

UNOF Buskerud

Viken fylkeskommune