Njord Kårason Fossnes, bratsj

Njord Kårason Fossnes (2001) er en av Alumni-utøverne ved Ringerike Sommersymfoni. Han er fiolinist, bratsjist og komponist. Høsten 2020 starter han som Bachelorstudent ved New England Conservatory hos professor Kim Kashkashian. Før dette studerte han ved Barratt Due Musikkinstitutt, med Soon-Mi Chung Barratt-Due, Ida Bryhn og Bård Monsen. Tidligere har han gått hos bl.a. Alf-Richard og Henning Kraggerud og Maxim Rysanov.

Njord er prisvinner som både solo- og kammermusiker ved flere norske og internasjonale konkurranser, som Midgardkonkurransen, Ungdommens musikkmesterskap og Virtuoso & BelCanto Competition. I tillegg var han i 2018 yngste deltager på bratsj på den prestisjetunge ARD International Music Competition i München.

Njord har også vært med på en rekke sommersmusikkskoler og festivaler inn- og utlands som Prussia Cove Open Chamber Music, Académie Musicale de Morges, Oslo Kammermusikkfestival, Ringerike Sommersymfoni og Valdres Sommersymfoni der han er en del av talentprogrammet Papillon. Njord har også vært solist med Kringkastingsorkesteret. I tillegg til hyppig solo- og kammermusikkvirksomhet er Njord også komponist og i 2018 ble verket hans «Etyde» spilt av Oslo-Filharmonien.